Welke pan kies ik?

Welke pan kies ik?

minuten lezen

Een goede pan is onmisbaar in jouw keuken. Een stuk vlees bakken, groentjes aanstoven of een eitje bakken, zonder een goede pan lukt dit niet. Maar hoe kies je het exemplaar dat bij jou past? Ontdek hier welke pan perfect doet wat jij verwacht.

Een RVS pan: professioneel en duurzaam

Een RVS pan is onklopbaar, hoe intensief je ze ook gebruikt. Een eerste keer bakken op een roestvrij stalen pan kan je misschien afschrikken, maar is eenvoudiger dan je denkt. De truc bestaat er in de pan voldoende warm te laten worden. Zo kleeft je bereiding niet aan, maar schroeit ze toe.

Je bakt op een gezonde en veilige pan die is opgebouwd uit meerdere lagen. Ze is zeer onderhoudsvriendelijk en ook geschikt voor de vaatwas. Met 30 jaar garantie ben je zeker dat je professioneel materiaal in handen hebt.

Pro's:

  • gezond en veilig
  • krokant en professioneel resultaat
  • ecologisch en duurzaam in vervaardiging én gebruik
  • 30 jaar garantie
  • vaatwasbestendig

Con's:

  • je moet wat spelen met je vuur en je pan voor een optimaal resultaat: bij eerste gebruik vergt dit wat handigheid. Maar eens je vertrouwd bent met deze pan, kan je hier alles perfect op bakken, tot zelfs pannenkoeken.

Shop hier RVS pannen van Demeyere

 

Een keramische pan: krokant en 100% PFAS-vrij

Zoek je een pan met antikleeflaag die toch geen PFAS bevat? Kies dan voor de Ceraforce pannen van Demeyere. Je kan er probleemloos krokant mee bakken zonder aankleven. Bovendien is de pan duurzaam en ecologisch vervaardigd.

Pro's:

  • gezonde antikleeflaag zonder PFAS
  • crispy en krokant bakken zonder aankleven
  • handig in gebruik
  • duurzaam en ecologisch vervaardigd

Con's:

  • voorzichtigheid is een must: gebruik enkel houten of siliconen lepels om krassen te vermijden
  • je stopt de pan beter niet in de vaatwas, handwas is aanbevolen
  • gebruik geen olijfolie op de pan, enkel boter of andere olie.

Shop hier keramische pannen van Demeyere

 

Een klassieke antikleefpan: alles bakt, niets plakt

Weinig bakervaring? Een vetarm dieet? Ga dan voor een Duraslide pan van Demeyere. De PTFE-coating stoot vet, water en voedingsstoffen af, waardoor niets aan de pan plakt. Een ideale pan voor de startende kok.

Pro's

  • optimaal resultaat met een minimum aan vetstof
  • extreme non-stick
  • gebruiksvriendelijk, ook voor de onervaren kok
  • duurzamer en ecologischer in gebruik dan een keramische pan

Con's

  • voorzichtigheid is een must: gebruik enkel houten of siliconen lepels om krassen te vermijden
  • je stopt de pan beter niet in de vaatwas, handwas is aanbevolen
  • olijfolie is af te raden, gebruik boter of andere olie
  • bij oververhitting (boven 230°) raakt de coating onherroepelijk beschadigd

Shop hier Duraslide pannen van Demeyere

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Design en decoratie om mooier te wonen, te schenken en te koken.
Categorieën
WonenKokenAan tafelKinderenPretty thingsWaardebonSaleOver onsBlogKlantenserviceMijn account